Waarom het belangrijk is om je sprongen te tellen

Waarom het belangrijk is om je sprongen te tellen

Ga je serieus aan de slag met springtouwen, dan is het essentieel om je sprongen te tellen. Sprongen tellen tijdens touwtjespringen zorgt er namelijk voor dat je keiharde doelen kunt stellen én je voortgang kunt bijhouden. In dit artikel vertellen wij je meer over hoe lang je moet springen voor een mooi resultaat, wat er gebeurd als je elke dag touwtje springt en hoe vaak je moet springen om af te vallen met behulp van een springtouw routine. Lees je mee? 

Sprongen tellen tijdens touwtjespringen

Zo lang moet je touwtje springen voor een effectieve work-out

Als je net begint met een springtouw routine dan is het allereerst belangrijk om het springen geleidelijk op te bouwen. Hoe lang je moet touwtjespringen is afhankelijk van jouw doelen en je algemene conditie. Houd je het springen tijdens de eerste sessie makkelijk 5 minuten vol, spring dan nog 5 minuten door. Door dagelijks minimaal 10 minuten touwtje te springen is het al snel mogelijk om je conditie te verbeteren. Spring in het begin 10 × 1 minuut achter elkaar met 1 minuut pauze.

Probeer om elke seconde een sprong te maken. Ben je een gevorderde springer, vul de pauzetijden dan met andere oefeningen zoals squats, sit-ups of push-ups. Als je je sprongen telt dan zou je aan het einde van de volledige work-out op 600 sprongen uit moeten komen. Heb je dit doel na 10 minuten niet bereikt? Dan ligt de uitdaging bij het versnellen van je sprongen. Heb je het doel overschreden? Dan kun je de springtouw routine verlengen tot 20 minuten of deze aanvullen met andere oefeningen en trucs.

 

Afvallen met touwtjespringen: summer ready in één maand!

Met slechts 10 minuten touwtjespringen per dag, is het mogelijk om al snel calorieën te verbanden én je volledige lichaam te trainen. Met een springtouw pak je namelijk alle spiergroepen in je lichaam aan, niet alleen je benen. Je verbrandt met touwtjespringen gemiddeld 0,14 calorieën per kilo aan lichaamsgewicht. Weeg je dus 70 kilo en spring je voor 10 minuten op een stevig tempo door, dan verband je gemiddeld 100 calorieën in 10 minuten. Wil je het optimale resultaat uit je springtouw routine halen, dan combineer je het springen met andere oefeningen. Denk bijvoorbeeld aan squats voor stevigere bovenbenen of push-ups voor stevigere armen en schouders.

 

Sprongen tellen tijdens touwtjespringen

Touwtjespringen is een leuke en uitdagende oefening. Het haalt het kind in iedereen naar boven en door verschillende trucs te oefenen maak je het springen nóg uitdagender. Begin echter met het tellen van je sprongen en stel duidelijke doelen. Oefen bijvoorbeeld met het springen per seconde. Door je sprongen te tellen kun je erachter komen of je je doelen hebt behaald. Haal je met gemak 60 sprongen per minuut? Dan kun je je doelen bijstellen. Bouw altijd langzaam op om blessures te voorkomen en zorg voor en na de springtouw routine voor een warming-up en coolingdown. Sprongen tellen tijdens touwtjespringen zorgt ervoor dat:

 

  • je je voortgang beter kunt bijhouden 
  • je duidelijke doelen kunt stellen 
  • het springen uitdagender is
Sprongen tellen tijdens touwtjespringen (1)

Je springtouw routines verbeteren met de Elevate Shred Workout App

Heb je de basissprong onder controle, dan ben je al snel toe aan een nieuwe uitdaging. Daarom hebben wij bij Elevate Rope een app ontwikkelt zodat het voor jou eenvoudiger is om sprongen onder controle te krijgen. Schaf je nu een touw, mat of een andere accessoire bij ons aan, dan krijg je gratis toegang tot de Elevate Shred Workout App. Binnen de app vind je een grote community met verschillende springers op elk niveau. Dit maakt het niet alleen leuker om aan je springvaardigheden te werken, maar ook eenvoudiger omdat er altijd iemand is die je kan motiveren als het even tegen zit. 

 

Sprongen tellen tijdens touwtje springen voor razendsnelle resultaten

Je sprongen tellen en verbeteren draagt bij aan het sneller behalen van je doelen. Door de sprongen tijdens het touwtjespringen te tellen blijf je gefocust en kun je persoonlijke records bijhouden. Dit is de belangrijkste reden waarom het tellen van je sprongen belangrijk is. Zonder te tellen kun je je voortgang simpelweg niet bijhouden. Je kunt ervoor kiezen om een springtouw met teller in huis te halen, maar door hardop te tellen tijdens het springen verbeter je je conditie nog sneller. Het loont dus om voor een normaal springtouw te kiezen, maar hoe weet je welk touw het beste bij jou past? 

Wij denken dat er een geschikt touw voor iedereen bestaat, maar als je het touwtjespringen na jaren weer oppakt dan is het even wennen. Wij adviseren om een set in huis te halen met verschillende touwen, zoals een verzwaard touw of een touw met langere handvatten. Op die manier kun je verschillende touwen proberen en erachter komen wel touw het beste bij je past. Ga je aan de slag met touwtjespringen met een specifiek doel? Lees dan meer over welk touw het beste bij jou past in ons artikel “Springtouw kopen: waar moet ik op letten?“.

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0