Springtouw kopen: waar moet ik op letten?

Springtouw kopen: waar moet ik op letten?

Een springtouw kopen is niet lastig, maar het is wel belangrijk om te weten waar je op moet letten. Het kiezen van een springtouw doe je aan de hand van wat je wilt bereiken. Is het bijvoorbeeld de bedoeling om snel af te vallen, of ben je op zoek naar een springtouw voor krachttraining? Afhankelijk van het doel dat jij hebt kun je het juiste springtouw kopen. In dit artikel vertellen wij je waar je op moet letten bij het kopen van een springtouw.

Springtouw kopen

Springtouw kopen: hier moet je op letten bij het kiezen van een springtouw

Bij het kiezen van het juiste springtouw zijn er 3 dingen waar je goed op moet letten. Dit zijn de lengte van het springtouw, het gewicht van het springtouw en de handvatten van het springtouw. Afhankelijk van wat je wilt bereiken met springtouwen kijk je naar verschillende soorten touwen. Houd hier in ieder geval rekening mee bij het kiezen van een springtouw:

Het gewicht van het springtouw

Het gewicht van het springtouw bepaald de belasting op je spieren tijdens het springen. Hoe zwaarder het touw is, hoe zwaarder de oefening aanvoelt. Het gemiddelde gewicht van een springtouw ligt tussen de 100 en 180 gram. Deze touwen zijn perfect om calorieën te verbranden. Als je een springtouw wilt gebruiken voor krachttraining dan kies je voor een zwaarder touw. Kijk hiervoor naar touwen vanaf 350 gram en hoger. Bij Elevate Rope bieden wij zelfs een springtouw van 500 gram aan. Dit touw is perfect voor gevorderde springers.

De lengte van het springtouw

Bij het kopen van een springtouw is de lengte niet zo belangrijk. De springtouwen van tegenwoordig kunnen namelijk snel en eenvoudig versteld worden. Als je het touw eenmaal in huis hebt dan is het wel handig om te weten hoe je het springtouw op de juiste manier versteld. Ga met één voet in het midden van het touw staan en trek beide handvatten strak tot de borst. Voor de meeste mensen is dit de ideale lengte van een springtouw. Als het touw te kort is dan is de kans groot dat je regelmatig over het touw struikelt. Hetzelfde geldt voor een te lang springtouw. Je komt er snel achter of een springtouw de juiste lengte heeft door het touw te testen.

De handvatten van het springtouw

Naast het gewicht van het touw zelf hebben de handvatten ook invloed op hoe hoog de belasting is tijdens een springtouw oefening. Hoe hoger het gewicht van de handvatten, hoe makkelijker het is om het touw te draaien. Het gewicht van handvatten heeft ook invloed op de belasting op de spieren in je polsen, armen, schouders en rug. Als je op zoek bent naar een springtouw voor krachttraining en coördinatie dan is een touw met zware handvatten geschikt voor jou. Ben je op zoek naar een springtouw waarmee je snelheid kunt verhogen? Dan kun je kiezen voor een touw met lichtere handvatten.

springtouw kopen (1)

Verschillende soorten springtouwen

Voor elke doelstelling bestaat er een specifiek springtouw. Dit zijn de verschillende soorten springtouwen die je bij Elevate Rope kunt krijgen:

Speed ropes voor het verhogen van springsnelheid

De Elevate Rope Max Speedropes hebben een hoge kwaliteit en zijn perfect voor iedereen die snelheid wil verhogen. Of je nu een beginner of een gevorderde springer bent. Met een speed rope worden snelle cardio sessies, freestyle sprongen en ingewikkelde combinaties iets makkelijker. Speed ropes zijn ervoor gemaakt om snelle bewegingen te maken. Hierdoor zijn ze perfect om snel calorieën mee te verbranden.

Beaded ropes voor Freestyle sprongen

Beaded ropes zijn springtouwen met kralen. Deze touwen zijn perfect voor gevorderde springers die ingewikkelde trucs willen uithalen. De touwen raken sneller in de knoop en zijn daardoor minder geschikt voor beginnende springers. Je gebruikt springtouwen met kralen meestal voor freestyle sprongen.

Long handle ropes van Elevate Rope

Long handle ropes hebben langere handvatten. Deze touwen zijn perfect voor beginnende springers die kennis maken met touwtjespringen. De touwen kunnen ook gebruikt worden door ervaren springers voor het uitvoeren van trucks met het springtouw.

Heavy ropes voor een full body work out

Ben je op zoek naar een manier om snel af te vallen? Misschien wil je juist spieren opbouwen of een effectieve cardio oefening doen vanuit huis. Hier zijn heavy ropes van Elevate Rope geschikt voor. Met de zwaardere touwen haal je een springtouw in huis die je voor verschillende doelen kunt gebruiken. Het gewicht zorgt niet alleen voor een hogere belasting van spieren, maar ook voor snellere verbranding van calorieën.

Bezoek snel onze shop om het perfecte springtouw voor jou in huis te halen of neem contact met ons op via de chat als je nog vragen hebt.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0