Welk springtouw is het beste?

Speed ropes, beaded ropes, heavy ropes of ropes met een lang handvat: maar welk springtouw is het beste? Hoe kies je het juiste springtouw waar je jouw doelen snel en effectief mee bereikt en wat zijn de verschillen tussen deze springtouwen eigenlijk? In dit artikel vertellen wij je alles over onze verschillende soorten springtouwen, zodat jij vandaag nog kunt beginnen met het zetten van de eerste stap naar een gezonder en sterker lichaam.

welk springtouw is het beste

Welk springtouw is het beste? Dat hangt af van jouw doelen! 

Dat een springtouw routine enorm veel voordelen heeft is inmiddels bekend. Maar wat als je specifieke doelen hebt, zoals snel afvallen of juist meer spiermassa creëren. Is touwtje springen dan ook geschikt? Het korte antwoord is ja! Met een springtouw is het mogelijk om allerlei doelen te behalen. Daarom zijn er ook verschillende soorten springtouwen in omloop. Wat de voordelen van deze springtouwen zijn en welk springtouw het beste bij jouw doel past ontdek je hier.

Over het unieke design van speed ropes 

Het geheim van speed ropes is eigenlijk niet zo geheim: ze zijn perfect om snelle oefeningen mee uit te voeren. De touwen zijn zo ontworpen dat ze niet in de war raken tijdens het uitvoeren van trucs en zorgen ervoor dat je minder snel struikelt. Je kunt deze touwen dus goed gebruiken om zowel snelle sprongen te maken als gevorderde jump tricks uit te voeren.

Het grootste voordeel aan onze speed ropes is de stevigheid. Alle touwen zijn gemaakt van stevig nylon en de handvatten zijn onbreekbaar. Speed ropes zijn hierdoor ook heel geschikt voor beginnende springers en springers die net beginnen met het uitvoeren van trucs. Het maakt namelijk niet uit of het handvat een paar klappen krijgt: dit kunnen ze prima aan! Speed ropes zijn vaak dunner dan andere touwen en bieden de mogelijkheid om veel snelheid te maken. Om veel calorieën te verbranden en dus ook sneller af te vallen, is dit een goed touw om in huis te halen. 

 

Beaded ropes voor freestyle trucs 

Beaded ropes zijn springtouwen die bestaan uit losse kralen die samen een volledig touw vormen. Het voordeel hieraan is dat de touwen goed gebruikt kunnen worden voor freestyle sessies. De touwen zijn enorm bewegelijk, maar raken niet snel in de knoop. De kans dat je over het touw struikelt of erin verstrikt raakt is dus erg klein. Beaded ropes zijn geschikt voor beginnende én ervaren springers.

Om erachter te komen welk touw het beste bij jou past is het verstandig om als beginner verschillende touwen in huis te halen. Door te testen kun je je eigen voorkeuren vormgeven en heb je genoeg touwen in huis om verschillende doelen te bereiken. Haal je een beaded rope in huis, dan krijg je de kans om een goede cardio training vanuit huis te doen maar heb je ook de mogelijkheid om gevorderde sprongen onder de knie te krijgen. 

 

welk springtouw is het beste (1)

Heavy ropes in verschillende inspirerende kleuren

Is het jouw doel om spiermassa te bouwen terwijl je touwtje springt? Of wil je je armen en benen gewoon sneller tonen? Dan is een heavy rope perfect voor jou. Dit zijn verzwaarde touwen die meer invloed hebben op de spiergroepen in je lichaam. Heavy ropes zijn ook perfect om snel mee af te vallen. Is het jouw doel om je uithoudingsvermogen te testen en te verbeteren? Dan is het ook slim om in een heavy rope te investeren. Heavy ropes geven je extra uitdaging, wat goed van pas komt als je regelmatig in de sportschool te vinden bent. Combineer het springen met de normale fitness oefeningen die je normaal uitvoert, en je zult merken dat je lichaam al snel veranderingen laat zien. Onze touwen zijn in verschillende inspirerende kleuren verkrijgbaar, waardoor er altijd een touw beschikbaar is die in jouw assortiment hoort. 

 

Touwen met langere handvatten voor beginners én gevorderden

Elevation MAX Long Handle Speed Ropes zijn perfect voor beginnende tot gevorderde springers die op zoek zijn naar een touw voor snelle cardio sessies, freestyle wraps, releases en het combineren van Freestyle en Cardio skipping. Deze touwen zijn voorzien van een langer handvat, waardoor het voor beginners eenvoudiger is om het touw op de juiste manier vast te houden. De handvatten zijn gemaakt van hard en splintervrij materiaal, waardoor je de kans krijgt om freestyle tricks op beton uit te oefenen, zonder dat de handvatten breken. 

 

Heb je nog geen idee welk touw jou het meeste aanspreekt? Dan zijn er ook bundels beschikbaar waarin je meerdere springtouwen vind. Het is ook mogelijk om een op maat gemaakt springtouw te ontwerpen dat volledig voldoet aan jouw eisen. Benieuwd naar hoe dat in zijn werk gaat? Bekijk snel ons volledige assortiment en ontdek de wereld van Elevate Rope! 

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0