De perfecte work-out voor een summerbody in 2022

De perfecte work-out voor een summerbody in 2022

De lente is begonnen en dat betekent dat we nog maar 3 maanden verwijderd zijn van de zomer in 2022. Om het beste uit de zomerdagen te halen wil je er natuurlijk zo goed mogelijk uit zien, maar hoe zorg je ervoor dat je summer ready bent in slechts drie maanden? In dit artikel verklappen wij wat de perfecte work-out voor een summerbody in 2022  en geven wij je tips voor het behouden van je afgetrainde lichaam na de zomer! 

 

summerbody

Summerbody ready in 3 maanden: begin vandaag met de voorbereiding op een springtouw routine

Springtouwen is ongetwijfeld dé manier om je hele lichaam aan te pakken met een laagdrempelige work-out. Met een springtouw, een goede mat en een paar stevige schoenen haal je alles in huis om snel te beginnen. Je kunt bovendien gewoon beginnen met springtouwen in je eigen woonkamer of tuin. Ga je regelmatig naar de sportschool? Dan kun je je springtouw meenemen voor een snelle en effectieve cardio work-out, maar hoe kies je het juiste springtouw? En waarom is een springtouw sessie zo effectief?

Het juiste springtouw kies je op basis van je persoonlijke voorkeur. Daarom raden wij aan om gewoon alle touwen in huis te halen. Niet alleen omdat je dan kunt kiezen uit verschillende soorten springtouwen, maar ook omdat je verschillende touwen voor meerdere doeleinden kunt gebruiken. Met een verzwaard springtouw werk je bijvoorbeeld aan het opbouwen van spiermassa en een speed rope is perfect om work-out met een hoge snelheid uit te voeren. 

Dit doet een springtouw routine met je lichaam 

Nu je weet wat je in huis moet halen om te beginnen met springtouwen, wil je vast weten wat het met je lichaam doet. Springtouwen is binnen korte tijd erg populair geworden, en dat is niet voor niets. Het biedt namelijk de mogelijkheid om het hele lichaam aan te pakken met één korte work-out. Met een work-out van gemiddeld 20 minuten per dag werk je actief aan alle spiergroepen in je lichaam. Om ervoor te zorgen dat je blessures voorkomt is het echter wel belangrijk om op de juiste manier te springen. Hiernaast begin je niet direct met een work-out van 20 minuten, maar bouw je geleidelijk op. 

Om te beginnen start je met een sessie van 2 minuten normaal springen. Niet te snel, maar ook niet te langzaam. Het is de bedoeling dat je een normaal tempo aanhoud en probeert om de 2 minuten vol te maken. Houdt een stopwatch bij de hand en begin met springen. Tijdens het springen houd je je hoofd rechtop, je armen tegen je lichaam aan en vang je de sprong op met je tenen. Sla je voet niet hard tegen de grond en vang de klap niet op met een platte voet of je hiel. Dit verhoogt de kans op shin splints. Een vervelende blessure die vooral voorkomt bij beginnende springers.

 

Summerbody creëren met 3 maanden springen

Na 3 tot 5 dagen kun je opbouwen naar 5 minuten. Houd je dit met gemak vol, dan kun je opbouwen naar 10 minuten. Als je minimaal 5 dagen in de week een paar minuten in een springtouw work-out steekt dan zul je merken dat je al snel op een volledige work-out van 20 minuten zit. Bezoek nu onze shop, haal verschillende ropes in huis en start vandaag met de eerste stap naar jouw summerbody! 

 

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0