Springtouw mat kiezen: zo kies je de juiste mat

Springtouw mat kiezen: zo kies je de juiste mat

Een springtouw mat kiezen is een flinke opgave als je niet weet waar je op moet letten. Springen op een stevige ondergrond lijkt goed voor je te zijn, maar door een springtouw mat te gebruiken maak je de workout veiliger. Bij het uitvoeren van een workout waarbij de impact op de spieren en gewrichten groot is, is het belangrijk om op een oppervlak te springen die de klap goed opvangt. In dit artikel ontdek je hoe je de juiste springtouw mat kunt kiezen en wat de beste springtouw matten zijn om op te springen. 

 

springtouw mat kiezen

Ultieme gids om een springtouw mat te kiezen

Alle springtouw matten van hoge kwaliteit hebben een aantal eigenschappen die ervoor zorgen dat de klap op de grond tijdens het springen wordt opgevangen. Hierdoor kun je het springen langer volhouden waardoor de oefening meer effect heeft. Een springtouw mat kiezen is verstandig als je net begint met springtouwen, maar ook als je dagelijks een springtouw in jouw rouwtine gebruikt. 

Wat de voordelen van touwtje springen op een springtouw mat zijn ontdek je in dit artikel. Door een springtouw mat te gebruiken verlaag je de kans op blessures en pijn tijdens en na het touwtjespringen. 

 

oEen springtouw mat kiezen uit onze top 5

Een springtouw mat kiezen wordt met deze top 5 gemakkelijk. Alle matten zijn van hoge kwaliteit en helpen de impact tijdens het springen te verminderen. Door de tips in ons artikel over knie- en gewrichtspijn voorkomen te combineren met het springen op een goede springtouw mat bereid je je goed voor op elke springtouw oefening.

Elevate sprintouw mat van Elevaterope

Als je op zoek bent naar een kwalitatieve springtouw mat die precies doet wat hij hoort te doen, dan is de Elevate jump rope mat de juiste mat voor jou. Je kunt de mat in 3 populaire kleuren krijgen waardoor de mat niet alleen comfortabel maar ook stijlvol is. Als je het fijn vind om buiten te sporten dan kies je voor de portable jump rope mat. Deze mat kun je eenvoudig meenemen als je op pad gaat.

De EliteSRS-Premium: duurzame fitness mat

Deze mat heeft een anti-slip textuur en is eenvoudig op te rollen en mee te nemen. Je kunt de mat makkelijk opbergen en het materiaal is eenvoudig schoon te maken. De mat verminderd de impact op je gewrichten en helpt om de levensduur van het springtouw te verlengen. Je zorgt met deze mat dus niet alleen voor een lichtere impact op je spieren, botten en gewrichten maar je zorgt er ook voor dat het springtouw minder snel slijt.

De SuperMats Heavy Duty Equipment Mat 13GS

Deze mat is gemaakt van sterk en geurloos PVC en voorzien van een anti-slip oppervlak. Je kunt de mat op elke ondergrond gebruiken. De mat beschermt vloeren tegen de impact van de sprong en beschermt tegelijkertijd de gewrichten, spieren en botten. Deze mat zorgt er tevens voor dat trillingen worden gedempt. Hierdoor wordt het geluid tijdens de oefening ook gedempt waardoor je buren of medebewoners geen last hebben van jouw springtouw routine.

De Plyometrische Rubber Rol Mat

De plyometrische rubber rol mat is perfect als springtouw mat omdat de mat goed schokken absorbeert. Door de hoge kwaliteit is de mat niet alleen geschikt voor touwtjespringen. Je kunt de mat ook goed voor Crossfit oefeningen gebruiken. De mat is verkrijgbaar in verschillende maten. Voor springtouwen raden wij aan om een afmeting van minsten 200 x 120 cm te kiezen.  

Rubber King Fitnessmatten voor alle doeleinden

De Rubber King mat dempt niet alleen de druk op gewrichten. De mat beschermt ook de vloer en de luchtkwaliteit in huis. Met de mat creëer je een veilig en slipvrij oppervlak om op te springen. De mat scheurt niet en glijdt niet over betonnen vloeren. Je kunt de mat daarom op verschillende ondergronden gebruiken.  

Gebruik een aerobic vloermat systeem om op te springen

Een aerobic vloermat systeem wordt doorgaans gebruikt in ruimtes waar bijvoorbeeld marial arts lessen worden gegeven. Het zijn losse matten met puzzelstijl randen die zijn gemaakt van een EVA-schuim. Je schuift de matten snel en eenvoudig in elkaar om een groter springoppervlak te creëren. EVA-schuim biedt de duurzaamheid en de stevigheid die je tijdens het touwtjespringen nodig hebt. Het biedt de juiste hoeveelheid demping, zodat je langere periodes achter elkaar kunt trainen.

 

De voordelen van het gebruiken van een springtouw mat

Naast het dempen van de impact tijdens een landing heeft een springtouw mat meer voordelen. Dit zijn de drie grootste voordelen van het springen op een springtouw mat:

 

Een springtouw mat voorkomt spierpijn en shin splints

Een van de essentiële voordelen van een springtouw mat is dat het pijn en shin splints voorkomt. Als je vaak springt dan komt het je waarschijnlijk bekend voor: pijnlijke schenen, onderbenen en bovenbenen tijdens of na het springen. Springtouw oefeningen op een hoger niveau veroorzaken soms shin splits. Deze problemen ontstaan meestal omdat je springt op harde oppervlakken zoals beton, steen of hout. Het gebruik van een mat zal helpen om de impact van de landing tijdens het springen op te vangen. Bovendien zorgt een mat voor een verend effect waardoor de gewrichten en schenen beschermt worden. Wil jij meer leren over shin splints, wat dit zijn en hoe je ze kunt genezen of voorkomen? Lees hier verder. 

 

Een springtouw mat zorgt voor een langere levensduur van het springtouw

Springtouwmatten zorgen ervoor dat je touw langer meegaat. Het maakt niet uit welk type touw je gebruikt, het zal niet lang duren voordat het touw begint te verslijten als je blijft springen op harde en ruwe oppervlakken. Overweeg daarom een mat te gebruiken die ontworpen is voor springtouw oefeningen. 

 

Met een springtouw mat kun je overal veilig touwtjespringen

Op een springtouw mat kun je overal oefeningen uitvoeren. Je kunt de matten eenvoudig meenemen als je de deur uit gaat. Je hoeft de mat enkel op de ondergrond te leggen om een veilige springtouw workout te doen. 

Het springoppervlak maakt een groot verschil. Het heeft niet alleen een impact op je gewrichten, het vergemakkelijkt ook je sprong en verbetert de levensduur van je springtouw. Een springtouwmat beschermt tevens je knieën en enkels. Goede en kwalitatieve springtouw matten bieden voldoende ondersteuning waardoor je elke springtouw oefening veilig en comfortabel kunt uitvoeren. 

Redenen om een springtouw mat te hebben

Springtouw matten zijn vrij zuinig in vergelijking met andere fitness apparatuur. Als je geen mat gebruikt voor de springtouw oefening, dan kunnen harde oppervlakken zoals beton en cement schadelijk zijn voor je gewrichten. Deze harde oppervlakken kunnen er ook voor zorgen dat het springtouw sneller slijt. Gebruik altijd een matje tijdens je springtouw training en je knieën en enkels zullen dit zeker waarderen.

 

Waar kan ik een springtouw mat kopen?

Als je op zoek bent naar kwalitatieve springtouw matten dan kun je onze winkel bekijken. Je kunt de rest van onze top 5 opzoeken in Google om de matten te kopen. Zorg dat je goed kijkt naar de eigenschappen, kwaliteit en recensies voordat je een mat in huis haalt. Zo weet je zeker dat de mat geschikt is voor jouw doelen.

Conclusie

Springtouw matten zijn essentieel als je van springen houdt. Zorg ervoor dat je altijd gebruik maakt van een mat wanneer je een springtouw workout begint. Door je gewrichten en spieren goed te beschermen tegen de klap van het springen, zal je op de lange termijn merken dat je geen pijn hebt en enkel vooruitgang boekt.

Haal nu jouw nieuwe springtouw en springtouw mat in huis door onze shop te bezoeken!

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0