20 Jump Rope trucs voor gevorderden die je uitdagen

20 Jump Rope trucs voor gevorderden die je uitdagen

Er zijn leuke, geavanceerde en uitdagende springtouw trucs die je helpen om je conditie te verbeteren en uithoudingsvermogen op te bouwen. Voordat je verder gaat om een aantal geavanceerde en uitdagende springtouw trucs toe te voegen, moet je de basis onder de knie hebben. Als je een beginner bent in touwtje springen, dan raden wij je aan om eerst aan de slag te gaan met makkelijke routines voordat je deze Jump Rope trucs uitprobeert. 

Deze beroemde springtouw trucs verhogen niet alleen de intensiteit van je oefening. Ze zorgen er ook voor dat je effectief calorieën kunt verbranden. .

jump rope trucs

Jump rope trucs op een rij: de Dubbele Onder Truc

De dubbele onder truc is vergelijkbaar met de traditionele jump rope sprong. Er is echter één belangrijk verschil. Het touw gaat bij deze jump rope truc bij elke sprong twee keer onder je door in plaats van één keer. Deze truc vraagt om een hoge snelheid en goede coördinatie en een springtouw met de juiste lengte. 

 

 • Begin met de basissprong waarbij het touw één keer onder je door gaat. 
 • Verhoog de snelheid van het touw en spring iets hoger dan normaal. Let erop dat je niet met je benen naar achter trapt. 
 • Maak dubbele passen in plaats van één pas bij elke sprong. 

 

De bokser sprong

De bokser jump rope truc is een uitdagende truc die je kunt verwerken in je springtouw routine. In tegenstelling tot de traditionele sprong waarbij beide voeten de grond raken, moet je bij de boxer sprong het gewicht van het ene been naar het andere verplaatsen. Verschuif het gewicht van de ene naar de andere been terwijl je kleine sprongen maakt. Bekijk snel de onderstaande video om te zien hoe je de boxer sprong uitvoert. 

Jump Rope trucs in combinatie met een Burpee

Elke ervaren touwtjesspringer begrijpt dat dit een van de moeilijkste springtouw trucs is die iemand kan uitvoeren. Je moet een grote mate van coördinatie en cardiovasculair uithoudingsvermogen hebben. Voordat je deze beweging probeert, is het belangrijk dat je ook weet hoe je een burpee op de juiste manier uitvoert. Raadpleeg een platform als YouTube om erachter te komen hoe je dit doet.

 • Je begint de beweging met de basis sprong.
 • Daarna laat je je vallen in een burpee; je kunt er een push-up bij doen om het niveau te verhogen.
 • Als je weer omhoog springt, doe je een basissprong voordat je je weer laat vallen in een burpee.

Dubbel Nederlands

De double dutch Jump Rope truc is een zeer uitdagende springtouw truc. Het is belangrijk dat je de nuances in de bewegingen goed begrijpt. Niet alleen jij, maar ook de mensen die het touw draaien moeten het juiste ritme begrijpen voordat je de truc probeert. Je voert deze truc met 3 mensen of meer uit. Er zijn twee mensen nodig om het touw of de touwen te draaien. De derde persoon springt in het touw. 

 • Begin met het draaien van het touw met een vast ritme
 • Spring in het touw. Als beginner kun je het beste in het midden van het touw springen. 
 • Lukt het de eerste keer niet? Probeer het dan nog een keer. Voor de Double Dutch is een uitstekend ritme en snelle coördinatie nodig. Het is daarom niet gek dat je even moet oefenen om deze truc uit te voeren. 
 • Kijk niet naar beneden om het touw in de gaten te houden, maar vertrouw op je instinct en je oren. Luister naar het touw en spring op basis van het geluid. 
 • Blijf oefenen om deze truc goed onder de knie te krijgen. Oefening baart kunst! 

Dubbele zijwaartse veeg

Een andere uitdagende springtouw truc is de dubbele zijwaartse veeg. Bij deze techniek moet je je handen op de juiste positie houden. We kunnen je in tekst en uitleg vertellen hoe je de dubbele zijwaartse veeg uitvoert, maar het is nogal een ingewikkelde oefening. Zorg ervoor dat je het touw ten alle tijden goed vasthoud als je de dubbele zijwaartse veeg uitvoert. Bekijk snel deze video om erachter te komen hoe je de dubbele zijwaartse veeg op de juiste manier uitvoert. 

Travel Jump Rope Trucs

De Travelsprong jump rope truc is een van de meest uitdagende jump rope trucs die je kunt doen. Het is een goede uitdaging voor je coördinatie en controle. Je moet voorwaarts en achterwaarts bewegen terwijl je touwtje springt. De volledige oefening vraagt om beheersing van de basissprong.

 • Eerst begin je met een basis sprong routine
 • Je springt vervolgens circa vijf stappen naar voren, afhankelijk van de ruimte die je hebt.
 • Spring tot slot achteruit en houd hierbij  hetzelfde aantal sprongen aan.

De Criss-Cross

De Criss-Cross springtouw truc is één van de bekendste springtouw trucs, en hij is zeer effectief en leuk. Een basis sprong is het fundamentele element van de Criss-Cross techniek. Als je de gewone sprong onder de knie hebt, dan kan je overgaan tot het meer uitdagende en sleutelaspect van deze techniek.

Het kruisen van je handen is het belangrijkste aspect van deze oefening, vandaar de naam Criss-Cross. Je moet de hand kiezen die je bovenop wilt hebben. De beweging lijkt op het wegstoppen van een pistool in een holster. Onthoud hierbij dat de rechterhand naar de linkerheup gaat en de linkerhand naar de rechterheup. Zo ziet de oefening er in de praktijk uit.

Jump Rope trucs met een Twist

Dit is één van de moeilijkste jump rope trucs die effectief gebruik maakt van je buikspieren. Je begint met de basis sprong maar tijdens de landing draai je de onderkant van je lichaam. Je benen moeten in naar de linker- of rechterkant wijzen terwijl je bovenlichaam naar voren wijst. Blijf tijdens het springen afwisselen tussen links en rechts om zowel de been- als buikspieren aan te pakken met een springtouw routine. 

Mic Release

De Jump rope Mic Release is een geweldige springtouw release drill en opent een nieuwe dimensie in touwtjespringen als je het eenmaal onder de knie hebt.

Kleine disclaimer: deze oefening is verslavend, dus ga verder met uiterste voorzichtigheid. *wink*

Het is ook een vrij moeilijke beweging, dus verwacht niet dat je hem meteen onder de knie hebt. Zodra je de techniek begrijpt, kun je tijdens elke training een paar minuten aan he techniek werken, tot je de oefening volledig onder controle hebt. 

Jump rope trucs van het hoogste niveau: de Elevate 360  Wrap

Als je wat extra pit wil toevoegen aan je springtouw routine, dan is deze geavanceerde springtouw truc de perfecte toevoeging aan je arsenaal van springtouw bewegingen. Deze beweging is gemaakt door niemand anders dan Geraldo van Elevate Rope. Dit is een leuke en creatieve beweging die je helpt bij verbetering van je conditie, coördinatie en het verbranden van calorieën. Bekijk snel de instructie video om te leren hoe je deze oefening op de juiste manier uitvoert. 

Zijwaartse Swing Cross Over

Een side swing crossover is een springtouw beweging die in principe twee bewegingen in één synchroniseert. Deze oefening is perfect voor beginners en een perfecte combinatie van de side swing en de crossover. De echte magie gebeurt in de overgang van de zijwaartse zwaai naar de cross over. Aan het einde van de tweede zijzwaai breng je het springtouw in positie om een basis cross-over sprong te voltooien. Probeer deze geavanceerde springtouw truc eens tijdens je volgende training.

Kikker Sprong

Deze geavanceerde springtouw truc is een freestyle beweging die alleen uitgevoerd zou moeten worden door gevorderde touwtjesspringers. Bij de kikker sprong spring je met je voeten en lanceer je op je handen, net zoals een kikker doet. Bekijk de instructievideo hieronder om een goed idee te vormen van hoe de kikker sprong eruit ziet. Voor deze sprong is het belangrijk dat je bovenlichaam voldoende gewicht kan dragen. Als je armen zwak zijn dan is het verstandig om deze oefening niet alleen uit te voeren. 

Mike Tyson Springtouw Squats

Als je je benen wilt voelen branden, dan moet je kijken naar een van de groten voor inspiratie. Mike Tyson is een van de meest beruchte boksers aller tijden en was een gevorderd springtouwer. Touwtje springen verhoogt niet alleen het uithoudingsvermogen en de behendigheid, maar het is ook een geweldige kracht en conditie training. Om de Mike Tyson Jump Rope Squats te doen, hoef je alleen maar te hurken tijdens de rotatie van je springtouw. Wanneer het tijd is om te springen, spring je uit de squat positie. Na ongeveer 5-10 minuten van deze routine kunnen wij je garanderen dat je de beenspieren flink voelt branden. 

Skiër & Bell Sprongen

Moe van het doen van basis sprongen in je dagelijkse springtouw routines? Skier & Bell jumps voegen een leuk ritme toe aan je routine. Skier jumps bestaan uit het springen op de linker- en rechtervoet, elke keer afwisselend zoals een skiër die de piste afgaat. Bell jumps zijn hiermee vergelijkbaar. Het verschil is dat je in plaats van op links en recht balanceert, naar voren en achteren springt. Wissel beide oefeningen af om de moeilijkheidsgraad van de oefening te verhogen. 

Voorwaartse Knoop

Net als bij het leggen van een knoop, biedt deze truc een draai aan de basissprong. Bij de voorwaartse knoop heb je één hand achter je rug en één hand onder je knieën. Je gebruikt je polsen om het springtouw te draaien. In het begin zul je merken dat je in het touw verstrikt kunt raken. Blijf deze geavanceerde springtouw truc proberen om het juiste resultaat te krijgen. 

Push-Up Springen

Op zoek naar een full-body workout? Dan moet je push-ups opnemen in je spring routine. Vergelijkbaar met de kikkersprong, wordt de push-up beweging gedaan aan de onderkant van de rotatie. Je doet een basissprong, laat je naar beneden vallen in een push-up, en duwt jezelf daarna weer omhoog.

Basis sprong: de basis van alle jumpro

De basis sprong is een essentiële springtouw truc die elke beginner zou moet leren. Het is in principe een gemakkelijke workout die regelmatig gebruikt wordt tijdens workout routines. Door zware touwen te gebruiken kun je de basissprong moeilijker maken. Zorg ervoor dat je de basis sprong onder controle hebt voordat je doorgaat met een andere sprong. Bij de basissprong spring je één keer bij elke rotatie. 

jump rope trucs (1)

Springen met één voet

De single foot jump wordt niet vaak beoefend tijdens workouts, maar ze zijn wel heel leuk om te doen. Wil je echt snel je evenwicht en coördinatie verbeteren, dan is deze workout perfect voor jou. Springen op één voet is niet gemakkelijk en het kan even duren voordat je de oefening onder controle hebt. Toch levert de oefening snel effect en een voldaan gevoel na de workout op. 

Hak Teen Stap

Wil je jouw voetenwerk verbeteren? De hak-teen-stap sprong is hier perfect voor De sprong is leuk om uit te voeren en past perfect in dagelijkse springtouw routines. 

Afwisselende voet sprongen

De afwisselende voetstap sprong is zeer effectief en regelmatig gebruikt door beginners en atleten. Je voegt de stappen eenvoudig toe aan je routine door met afwisselende voeten te springen in plaats van met twee voeten tegelijkertijd. Dit is een hoge intensiteit workout en helpt snel vet te verbranden. Een zwaar touw is het beste hulpmiddel voor deze workout. Dus als je jezelf tot het uiterste wilt pushen, dan is de afwisselende voetstap perfect voor jou.

 

Dit waren de 20 jump rope trick voor gevorderde touwtjesspringers. Laat je ons in de comments weten wat jij van deze oefeningen vond?

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0