Billen trainen met springtouwroutines zo krijg je mooie billen en benen

Billen trainen met springtouwroutines: zo krijg je mooie billen en benen

Met een springtouw workout voor mooie benen en billen wordt het kweken van been- en bilspieren leuk. Je kunt ervoor kiezen om een medische ingreep te laten uitvoeren om je bilspieren te vergroten, maar hier komen hoge kosten bij kijken. Je kunt er ook voor kiezen om oefeningen uit te voeren in de sportschool. Dit neemt echter veel tijd in beslag. De beste manier om snel been- en bilspieren te kweken is door een springtouw workout voor mooie benen en billen in jouw dagelijkse routine te verwerken. Billen trainen met springtouwroutines is niet alleen leuk maar ook goed voor je algehele gezondheid! 

springtouw workout voor mooie benen en billen

Billen trainen met springtouwroutines: dit zijn de voordelen van touwtjespringen

De voordelen van een springtouw workout voor mooie benen en billen gaan verder dan het kweken van spieren. De oefeningen hebben ook gezondheidsvoordelen. Zo zorgt springtouwen ervoor dat de coördinatie verbeterd en dat je calorieën op een effectieve manier verbrand. Hiernaast zorgt springtouwen ervoor dat de hartslag verhoogt en bil-, been- en armspieren verstevigd worden.

Om een springtouw workout voor mooie benen en billen te doen hoef je geen ervaring te hebben. Als beginner kun je de oefening ook gerust uitvoeren. De springtouwoefeningen zijn simpel en eenvoudig te leren. De oefeningen zijn tot slot perfect om gewicht te verliezen. Anders dan op een loopband is touwtjespringen minder eentonig. De vollede oefening bestaat namelijk uit verschillende springstappen.

 

Billen trainen met springtouwroutines: zo bereid je je goed voor op een routine

Om te beginnen met een springtouw workout voor mooie benen en billen heb je een aantal dingen nodig. Allereerst ga je op zoek naar een springtouw met een licht gewicht. Je hebt goede schoenen nodig om de klap op te vangen tijdens het springen. Om dezelfde reden is het verstandig om een springtouwmat te gebruiken tijdens de oefening. Een mat helpt tevens bij het voorkomen van blessures.

Om  blessures en vermoeidheid tijdens de oefening te voorkomen kun je de volgende tips opvolgen:

  • Houd de handvatten van het springtouw licht vast.
  • Ontspan je schouders.
  • Houd de ellebogen naast je zij.
  • Zorg ervoor dat je knieën niet tegen elkaar aan botsen.
  • Draai het springtouw vanuit je polsen.

 

springtouw workout voor mooie benen en billen (1)

Onze top 5 oefeningen: billen trainen met springtouwroutines voor snel effect

Om mooie benen en billen te krijgen moet je actie ondernemen. Onze top 5 springtouw workouts voor mooie benen en billen helpen hierbij. Door springtouwen bijvoorbeeld met oefeningen als squats te combineren kun je snel bil- en beenspieren kweken op een leuke en toegankelijke manier. Als je snel rondingen wilt creëren dan is het ook belangrijk om vet te kweken. Afhankelijk van jouw bouw kun je opzoeken welk dieet geschikt is om meer vet te kweken. Wil je juist afvallen, dan sla je met touwtjespringen twee vliegen in één klap. Door een routine aan te vullen met 20 minuten springtouwen kun je al snel veel calorieën verbranden. 

 

Springtouwen in combinatie met squats

Springtouwen in combinatie met squats is simpel. Begin met een lichte basissprong die je 20 seconden achter elkaar uitvoert. Na 20 seconden springen doe je een squat. Zet je voeten uit elkaar, in lijn met je heupen. Laat vervolgens je knieën zakken om een squat positie aan te nemen. Spring na de squat over het springtouw. Probeer de snelheid zo laag mogelijk te houden en zet jezelf na de squat af tegen de bal van je voet. 

 

Front Saddle Springtouw Workout

De Front Saddle springtouw workout is in vergelijking met de squat combinatie makkelijker uit te voeren. De oefening gaat als volgt. Je begint met een basissprong waarna je afwisselt tussen twee benen door naar voren en achteren te bewegen. Probeer alleen op de bal van je voeten te landen om de bil- en beenspieren effectief aan te pakken. 

 

Hoge Knieën en Air Squat Workouts

Bij een hoge knie sprong komt er veel druk op je gewrichten en spieren te staan tijdens de landing. Zorg er daarom voor dat je op een dempende ondergrond springt door bijvoorbeeld een springmat of yogamat te gebruiken tijdens de oefening. Duw je knieën naar de borst terwijl je touwtjespringt. Doe dit voor 30 seconden achtereenvolgend en neem hierna 10 seconden rust. Ga vervolgens verder met een air-squat. 

 Een air squat voer je uit met de voeten op schouderbreedte. Beweeg met je heupen een neer- en achterwaartse beweging om de air squat uit te voeren. Zorg ervoor dat je je heupen lager laat zaken dan de knieën om het beste resultaat te bereiken. 

 

Loop op de plaats en Sumo Squat Workouts

Lopen op de plaats spreekt voor zich. Bij deze oefening ren je op één plek terwijl je het touw onder je voeten door laat slingeren. Blijf deze oefeningen 30 seconden herhalen. Hierna begin je met de sumo squat. Bij een sumo squat zet je de voeten iets verder uit elkaar dan bij een normale squat. Klap je handen in en houd je handen tegen de borst wanneer je de squat positie aanneemt. Duw je heupen tijdens de squat naar achteren, houd je hoofd en rug goed recht en eindig door op de bal van je voet af te zetten zodat je weer rechtop staat. 

 

Bokssprong en zij-aan-zij workouts

Bij deze workout moeten je voeten afwisselend de grond raken, alsof je op één plek aan het joggen bent. Als je de boks sprong onder controle hebt dan kun je het tempo opvoeren door de knieën hoger te brengen. Om de side-to-side squat te doen, ga je rechtop staan en houd je je voeten op schouderbreedte uit elkaar. Duw uw heupen naar achteren en squat. Sta op, doe een klein stapje opzij, en squat dan weer. Keer terug naar de beginpositie en herhaal de beweging.

springtouw workout voor mooie benen en billen (1)

Hoe snel onze top 5 oefeningen effect hebben is afhankelijk van een aantal omstandigheden. Denk aan de frequentie en intensiteit waarop je oefeningen uitvoert, je dagelijkse dieet en je lichaamsbouw. Er is geen kant en klare oplossing om snel bilspieren te kweken maar als je consequent bent in het opbouwen van springtouwroutines dan zal je op een gegeven moment resultaten zien.

Ben jij helemaal enthousiast geworden om te starten met springtouw oefeningen maar heb je de juiste spullen nog niet in huis? Bezoek snel onze shop om een springtouw en een springmat in huis te halen! Het enige waar je dan zelf nog voor moet zorgen zijn de juiste schoenen en een gezonde portie motivatie.

Laat je het weten als je onze oefeningen hebt uitgevoerd? Wij horen graag wat jij van de oefeningen vond!

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0