Gezonde gewoontes opbouwen met een springtouw

Gezonde gewoontes opbouwen met een springtouw

Gezonde gewoontes: iedereen weet hoe belangrijk het is om voor je lichaam en geest te zorgen, maar hoe doe je dat precies? Wat zijn gezonde gewoontes en wanneer slaan gezonde gewoontes om in ongezonde gewoontes? In dit artikel vertellen wij je alles over het opbouwen van een gezond patroon met behulp van een periodieke springtouw routine. Het is met een springtouw namelijk niet alleen mogelijk om je lichaam sterker te maken, maar het zorgt er ook voor een positief effect op je mentale gezondheid. Hoe dat precies gebeurd ontdek je hier! 

gezonde gewoontes opbouwen met springtouw

Gezonde gewoonten opbouwen met behulp van een routine

Als je ergens niet tevreden over bent en dit wilt veranderen, dan moet je actie ondernemen. Het opbouwen van gezonde gewoontes gebeurd namelijk niet vanzelf. Gelukkig kun je altijd beginnen met kleine stapjes, waardoor het eenvoudiger wordt om je dagelijkse routine aan te passen. Begin bijvoorbeeld met iets simpels als voldoende water drinken. Door een fles water naast je bed neer te zetten en ‘s ochtends direct na het wakker worden een glas water te drinken, geef je je lichaam al een goede kickstart voor de dag. Door babystapjes te zetten, leer je uiteindelijk om te springen! Het adopteren van een gezonde lifestyle gaat echter verder dan alleen water drinken, minderen met suikers en voldoende bewegen. Heb je een gezonde routine ontwikkeld, dan zul je merken dat je je mentaal ook snel sterker voelt. 

 

Dit zijn de gezonde gewoontes die je in elk geval in je routine moet verwerken

Om een gezonde levensstijl te stimuleren leg je de focus op een paar specifieke aandachtspunten. Dit zijn de 10 gewoontes die je snel kunt adopteren, zodat jij snel de beste versie van jezelf kunt laten zien. 

 

Eten en drinken

1. Drink ongeveer 2 liter water per dag. Als je water écht niet lekker vind dan kun je ook andere vloeistoffen innemen, maar kies dan voor vloeistoffen waar weinig of geen suiker in zit. Zo lang je de vloeistoffen niet direct uitplast, wordt je lichaam namelijk gehydrateerd. Dat koffie ervoor zou zorgen dat je sneller uitdroogt door het te drinken is dus een mythe, maar koffie stimuleert vaak wel de blaas waardoor de vloeistoffen geen kans krijgen om opgenomen te worden door het lichaam. 

2. Eet niet te snel en met aandacht. Door je echt te focussen op de maaltijd en niet tegelijk bezig bent met andere zaken, zoals werk, zit je sneller vol. Door mindful te eten zorg je er bovendien voor dat het voedsel beter verteerd kan worden, omdat je beter kauwt. 

3. Zorg voor een voedzaam ontbijt om de dag met energie te beginnen. Vermijd zoet beleg, waaronder chocoladepasta. Suiker zorgt er namelijk voor dat je je even heel energiek voelt, maar hierna stort je in en dat wil je juist voorkomen. 

4. Eet gevarieerd. Soms is dit een flinke uitdaging, maar het kan helpen om een maaltijdplan voor jezelf te maken. Wil je snel afvallen? Dan kan het lonen om een specifiek dieet te volgen. 

 

Ontspanning en beweging 

5. Slaap genoeg, maar niet te veel. Als je te lang doorslaapt dan heeft je lichaam moeite om zich aan te passen. Zorg voor regelmaat in je slaap- en waakritme om gezondheidsklachten te voorkomen. De meest voorkomende klachten na te lang doorslapen zijn hoofdpijn, problemen met de concentratie en de fijne motoriek. 

6. Zorg voor dagelijkse beweging. Door minimaal 5 minuten per dag touwtje te springen, zul je al snel een flinke veranderingen in je lichaam merken. Hiernaast werk je actief aan je doorzettingsvermogen en dat merk je ook in het dagelijks leven,

7. Vermijd urenlange schermtijd. Als je overdag bijvoorbeeld achter een computer werkt, ga dan niet naar huis om te ontspannen voor de tv. Ga in plaats hiervan aan de slag met een korte oefening die je thuis kunt uitvoeren. Zo geef je je lichaam de kans om te ontspannen en houd je jezelf fit.

8. Zorg voor regelmaat in je dagen. Sta op dezelfde tijd op, ga op dezelfde tijd naar bed en probeer op dezelfde tijden te werken en te sporten. Zo zorg je ervoor dat je lichaam went aan een ritme, wat ervoor zorgt dat je optimaal presteert op verschillende momenten. 

9. Slaap voldoende. Het is niet nodig om elke nacht 8 uur achter elkaar te slapen. Sommige mensen hebben minder rust nodig. Zorg er echter voor dat je goed naar je lichaam luistert en rust neemt als je lichaam hierom vraagt. 

10. Lach en pluk de dag! Als je lacht dan maak je hormonen aan die je gelukkiger maken. Dat is niet alleen fijn voor jezelf, maar ook voor de mensen om je heen. Probeer daarom zo veel mogelijk te lachen tijdens je dag.

Haal een springtouw in huis voor een snelle maar effectieve work-out

Wij begrijpen het best dat je niet altijd tijd of zin hebt om naar de sportschool te gaan. Dagelijks bewegen is daarom vaak een flinke uitdaging, vooral voor mensen die een drukke baan hebben. Haal een springtouw in huis om in slechts 5 tot 20 minuten een volledige work-out te doen vanuit het comfort van je eigen woning. Met een springtouw is het mogelijk om overal en op elk moment voldoende beweging te krijgen. Benieuwd naar welk touw het beste bij jou past?

Bekijk hier al onze springtouwen en start vandaag met het opbouwen van gezonde gewoontes door een dagelijkse springtouw sessie in je routine te verwerken. 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0