Over de voordelen van touwtjespringen met een verzwaard springtouw

Over de voordelen van touwtjespringen met een verzwaard springtouw

Een verzwaard springtouw is essentieel voor iedereen die op een laagdrempelige manier fit wil worden. Door te springen met een verzwaard touw kun je namelijk je hele lichaam trainen, zonder je huis te verlaten! Ga je toch liever op pad om te trainen, dan kun je het springtouw makkelijk in je sporttas meenemen naar de club of de sportschool. Dit zijn de grootste voordelen van trainen met een verzwaard springtouw. 

verzwaard springtouw

Een verzwaard springtouw voor verschillende doeleinden

Begin je net met springtouwen dan zal het je verbazen hoe effectief een goede springtouw routine kan zijn. Het is niet alleen goed voor je lichaam, maar zorgt er ook voor dat je mentaal sterker wordt. Alle reden om zo snel mogelijk een touw in huis te halen, maar voor welk springtouw kies je dan? Wil je je lichaam op de proef stellen en ben je redelijk fit, dan kun je het beste meteen investeren in een verzwaard touw. Hiermee is het eenvoudiger om je conditie vanuit huis te onderhouden, zonder dat je in dure gewichten of grote apparaten hoeft te investeren. Je kunt een verzwaard springtouw gebruiken om je hele lichaam te tonen: je benen, armen, schouders, buikspieren én bilspieren. Benieuwd naar hoe je dat precies doet? Lees verder in ons artikel over spiergroepen trainen met springtouwen

Zo kies je de juiste lengte 

Om de juiste lengte voor een springtouw te kiezen zet je je voet in het midden van het touw. Trek de handvatten op en zorg ervoor dat het begin van het handvat ongeveer tot ongeveer de hoogte van je oksels komt. Om het je zo makkelijk mogelijk te maken kunnen al onze touwen eenvoudig worden ingekort, zodat je bij de aankoop geen rekening hoeft te houden met de lengte van het touw. Merk je na het inkorten dat het touw nog steeds te lang is, dan kun je ook knopen in het touw leggen. Leg de knopen zo dicht mogelijk bij het handvat om het springtouw tijdelijk in te korten. Je kunt bijvoorbeeld knopen leggen als je het touw met iemand deelt, zonder het touw permanent in te korten. 

 

Alle voordelen van een verzwaard springtouw op een rij

Springen met een verzwaard touw heeft verschillende voordelen. Dit zijn de grootste voordelen van een verzwaard springtouw op een rij: 

  • Door de verzwaring in het touw voel je het touw beter. Hierdoor kun je sprongen beter timen en het touw makkelijker sturen;
  • Springen met een verzwaard touw zorgt ervoor dat je meer calorieën verbrand; 
  • Met een verzwaard touw kun je je hele lichaam trainen; 
  • Springtouwen helpt om snel af te vallen (vooral als je ‘s ochtends springt) 
  • Met een verzwaard touw kun je op elke plek en op elk moment een korte training uitvoeren. 

Sluit jij je ook aan bij onze community en haal jij ook een Elevate Rope in huis? Alle klanten krijgen gratig toegang tot de Elevate Shred Workout App, zodat het beginnen met het opbouwen van een routine nóg eenvoudiger en leuker is! Klik hier om vandaag een nieuw touw in huis te halen.  

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0